Je vaše pleť po zimě povadlá?
Na trhu je velké množství kvalitních kosmetických produktů, dnes mám pro Vás však několik tipů do kuchyně, které prospějí nejen vaší pleti.
Všichni víme, že po zimě je potřeba doplnit do našeho těla čerstvé vitamíny, abychom tak snadno nepodléhali jarní únavě a nachlazením, ale i naše pleť je unavená z neustálého střídání teplot a chybí nám i „sluníčkový“ vitamín D.
Možná na sobě také pozorujete, že Vaše pleť není zářivá ani projasněná. Třeba právě teď nasazujete novou pleťovou řadu, tak jako já. Ale pojďme náš vzhled, naši imunitu i naši náladu podpořit zevnitř.
A jak? Stačí úprava našeho jídelníčku.
V tomto období začínají růst zelené natě - pažitka, petržel, řeřicha setá, mladé listy pampelišek, sedmikrásky, česnek medvědí, polníček nebo listy kopřiv, ty obsahují kromě vitamínů také velmi cenné enzymy, které naše tělo i pleť probudí a posílí.
Snadno dostupným zdrojem vitamínů a minerálů jsou i naklíčená semena a výhonky. Výhonky si můžete připravit snadno doma - z mrkve, petržele nebo cibule. Stačí uříznout při přípravě zeleniny na vaření vrchol plodu a položit do mističky s vodou. Za pár dnů máte čerstvé mladé výhonky.Stejným způsobem si tak lehce si můžeme naklíčit luštěniny či obiloviny.
Samozřejmě začíná své plody přinášet i první jarní zelenina – ředkvičky a saláty.
Příroda se probouzí, vše je zelené, svěží a křehké. Stačí tedy využít tuto sílu přírody v náš prospěch!
Všechny jmenované potraviny zařaďme do našeho jídelníčku a výsledky se dostaví.