ne 08. 9. | Hotel U Pramenů

Festival Bali / Indonésie v Hotelu U Pramenů

Srdečně vás zveme na výjimečnou akci v Plzni pod záštitou Indonéské Ambasády v ČR, kterou připravuje náš partner Essence for Life a bude plná ochutnávek tradičních jídel a balijské kultury.
Zakázat přihlašování
Festival Bali / Indonésie v Hotelu U Pramenů

Čas a místo

08. 9. 2019 15:00 – 22:30
Hotel U Pramenů, Na Roudné 212/123, 301 00 Plzeň 1, Česko

O události

Indonésie je zajímavá a pestrá část naší Země a my ji milujeme. Ve spolupráci s naším partnerem Essence for life vás zveme na festival pod záštitou Velvyslanectví Indonéské republiky v ČR. Indonésie představuje oázu klidu a zcela odlišný svět od toho našeho, na který jsme zvyklí. Nikam se tam nespěchá a žije se přítomností ve spojení s mnoha bohy. Jihovýchodní Asie nabízí mnohé – krásnou přírodu, milé lidi, odlišnou kulturu a výborné jídlo! Nabízí nespočet kulinářských specialit, které vám v tento den připraví místní kuchaři. V Indonésii se mísí několik gastronomických vlivů, například kuchyně Sumatry byla ovlivněna indickou kuchyní a kuchyní Středního východu, kuchyně Jávy je převážně tradiční, s malým vlivem čínské kuchyně. Většina indonéských jídel je pikantní, ale indonéská kuchyně pracuje i se základními chutěmi (sladká, slaná, kyselá, hořká). Indonéská kuchyně používá sedm základních postupů přípravy jídla: smažení, grilování, pečení, pražení, sauté, vaření a příprava na páře. V balijské kuchyni se mísí vliv muslimské a hinduistické kultury. Základem všech pokrmů je rýže, zelenina, vejce, tofu a hojně využívané různé druhy koření a pálivé přísady. Maso je velmi drahé, tudíž se servírují jen malé porce, převážně kuřecí a skopové, vzhledem k muslimské tradici, vepřové maso jen minimálně. Oblíbené jsou mořské plody (humr, krab, tuňák), které jsou vždy zaručeně čerstvé. Národní balijská specialita je Nasi Goreng – smažená rýže, připravovaná na mnoho způsobů – s masem, mořskými plody, zeleninou, případně vejcem. Oblíbenou přílohou k rýži je curries (maso nebo zelenina) v pikantní aromatické omáčce. Další typické jídlo je Nasi Campur, což je vařená rýže opět připravovaná v různých kombinacích (nejčastěji se zeleninou, kousky masa, ryby a vejcem). Máte-li rádi nudle, pak si dejte Mie Goreng (čti „mi goreng“), což jsou smažené nudle opět v různých kombinacích. Na této akci budete mít možnost vybrat si z několika zajímavých indonéských menu a uspokojit své chuťové buňky netradičními chutěmi a vůněmi lahodnými kombinacemi jídel. Příjemnou atmosféru dotvoří tradiční tance a zpěvy a povídání s promítáním fotografií.

Milé Dony, přijďte si společně užít atmosféru klidu a pohody, ochutnat skvělá jídla a vyslechnou zajímavé přednášky a prezentace fotografií z cest po této zemi. Zveme vás v neděli 8.9. v čase mezi 15:00 - 22:00 hod. Místa jsou omezena a nemusíte zde strávit celý čas akce, můžete se zastavit na hodinku či dvě. Pro členy Klubu Donna je vstupné na akci ZDARMA a POČET REZERVOVANÝCH MÍST PRO NÁŠ KLUB JE OMEZEN. Proto se neváhejte přihlásit na tuto výjimečnou akci už dnes. Věříme v příznivé počasí a tedy že akce proběhne na venkovní zahradě Hotelu U Pramenů a bude tím pádem možné sledovat kuchaře sledovat při výrobě jídel v otevřené kuchyni. V případě nepříznivého počasí bude celá akce uvnitř hotelu.

Těšíme se na vás!

Vlaďka a Adéla

Sdílet událost